Kosten

 

Goede diergeneeskunde brengt kosten met zich mee. Dierenartspraktijken zijn net als Huisartspraktijken en Specialistenmaatschappen in ziekenhuizen normale bedrijven. Bedrijven die kosten maken om de dienst te kunnen verlenen waar ze goed in zijn. Bedrijven die kosten maken om ervoor te zorgen dat ze aan alle regeltjes voldoen (CAO, Arbo, milieuwetgeving). Huisvestingkosten, personeelkosten, aanschaf en onderhoud apparatuur. Ze dragen BTW af en betalen belasting en loonheffing.

 

Volgens de overheid zijn huisdieren luxe-artikelen en dus betaalt men 21 % BTW voor de verrichtingen gedaan bij de dierenarts …dat is bij consulten en operaties dus 1/5 van de rekening!!!

 

Daar komt bij dat artsen en dierenartsen een lange en dure opleiding hebben genoten. Die opleiding houdt nooit op. Van een serieuze dierenarts mag je verwachten dat hij of zij regelmatig lezingen, symposia en congressen bezoekt om de kennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van veranderingen in inzichten etc. Wat u van mij mag verwachten is dat ik mij aan de regels houd, dat ik goed zorg voor voldoende en goed opgeleid personeel en dat ik mij volledig inzet en u en uw huisdier zo goed mogelijk voorlicht en behandel.

 

Buiten de avond en weekenddiensten staan wij 60 uur in de week voor u klaar.

 

Houd er dus rekening mee dat er kosten komen wanneer er problemen zijn met uw huisdier. Voor het consult en de eventuele injecties en de pillen bent u met een grote hond zo aan de 100 euro. Basis bloedonderzoek kan zo 120 euro kosten. Röntgenfoto’s kunnen 50 tot 80 euro kosten afhankelijk van de grootte van de plaat. Meestal zijn er meerdere foto’s nodig. Een operatie of gebitssanering kan veel tijd vergen, immers worden uitgevoerd terwijl het dier onder narcose is. Het inleiden en het onderhouden van de narcose en zorg bij het uitslapen worden nauwlettend gecontroleerd door de dierenarts en assistenten. Zo kan een uitgebreide gebitssanering waarbij veel kiezen getrokken worden zo 400 euro of meer kosten.

 

Vraag om een schatting van de te verwachten kosten om verassingen achteraf te voorkomen

 

 

Misschien is een verzekering iets voor u..

 

Er zijn ziektekostenverzekeringen voor huisdieren. Bij deze geef ik u mijn mening en advies Van te voren weet je nooit hoe het gaat lopen. Je schaft een dier aan en zorgt er goed voor. Als het goed gaat zijn ze bijna nooit ziek. Als je pech hebt komen er problemen aan de orde die chronisch kunnen zijn en die ervoor kunnen zorgen dat er veel kosten gemaakt moeten worden om te achterhalen wat er aan de hand is en voor de behandeling. Ook kan er een ongeluk gebeuren waarbij een bezoek aan een orthopedisch chirurg nodig is. Een aanrijding waarbij boten breken kan zo 1000 tot 2000 euro gaan kosten…

 

We maken wekelijks mee dat mensen kiezen voor een minder optimale behandeling vanwege de kosten. Soms moeten we zelfs dieren laten inslapen omdat de behandeling niet mogelijk is. Heel vervelend.

 

Het is dus een stuk fijner werken als de dieren verzekerd zijn. Zeker in geval van excessen. Maar let goed op. Verzekeraars hebben een winstoogmerk. Ze willen geld verdienen. Er zitten veel haken en ogen aan de service die geboden wordt. Veelvoorkomende problemen zoals huidklachten, elleboog- en heupproblemen worden in veel pakketten uitgesloten. Meestal is er een eigen risico van 20%. Lees goed de voorwaarden door zodat teleurstellingen voorkomen kunnen worden.

 

Een alternatief kan zijn om zelf een soort spaarrekening te openen voor eventuele ziektekosten. Zet maandelijks wat geld opzij (voor een kat bijvoorbeeld 20 euro, voor een grote hond 40 euro) waar u als het nodig is gebruik van maakt. Als alles goed is gegaan kan je aan het einde van een lang, gezond en gezellig leven van uw huisdier weer beschikken over dat geld.

 

Kosten nader verklaard

 

Consulten en behandelingen

 

U kunt 60 uur in de week bij ons terecht voor controles of in geval van problemen. Er staan altijd een dierenarts en één of meerdere assistenten voor u klaar. Ook voor vragen en advies.

 

Bij vaccinaties wordt er samen met de eigenaar bepaald welke vaccinaties nodig zijn en welke niet. Uw huisdier wordt volledig lichamelijk onderzocht voordat de vaccinatie gegeven wordt. U krijgt adviezen voor wat betreft voeding, gedrag etc.

 

Bij problemen (bijvoorbeeld maag-darmklachten, kreupelheden etc.) worden de dieren meestal symptomatisch behandeld. Dat wil zeggen we gaan niet bij iedere brakende hond gelijk buikfoto's maken, of bloedonderzoek doen. Het hangt af van de duur van de klachten en de leeftijd van het dier.

 

Als het nodig is dat er nader onderzoek gedaan wordt dan wordt dat van te voren overlegd. Uitslagen van bloedonderzoek zijn meestal binnen een half uur bekend en besproken. Dit geldt ook voor foto's.

 

Operaties

 

Alle dieren die bij dierenkliniek leidschendam worden geopereerd krijgen van begin tot eind de volledige aandacht van het team. Dieren liggen niet onnodig onder narcose te wachten tot de operatie daarvoor klaar is, wat veel gebeurd in praktijken die op prijs concurreren (5 katten worden van te voren plat gespoten en worden 1 voor 1 met meestal hetzelfde setje geopereerd, de kat die als laatste aan de beurt is ligt zo een uur langer dan noodzakelijk onder narcose en heeft dus pech, vaak worden ze ook niet geantagoneerd).

 

De dieren krijgen infuus, zijn geintubeerd, krijgen van het moment van in slaap vallen totdat ze wakker worden zuurstof toegediend. De narcose wordt helemaal afgestemd op de individuele patiënt. Controles (ongeacht hoeveel) zijn inbegrepen in de prijzen die wij opgeven.

 

Bij ons geen lopende band werk tijdens operaties maar narcose op maat en volledige aandacht en controle van begin tot eind.

 

Tandheelkunde

 

Tandheelkunde is meer dan alleen maar tandsteen weghalen. Door middel van een sonde en röngenfoto's wordt beoordeeld of tanden en kiezen kunnen blijven zitten of niet.

 

Het is onmogelijk om van te voren precies te voorspellen wat de kosten zullen zijn voor een gebitssanering.

Voor het inleiden, onderhoud en de begeleiding bij het uitslapen na de narcose, het verwijderen van tandsteen, de controle van alle elementen met een sonde en het maken van röntgenfoto's van de elementen waar twijfel over is moet je rekenen op een bedrag tussen de €200,- en €250,-. Daar krijg je dan een gericht preventieadvies bij en een nacontrole na 1 maand.

 

Na het schoonmaken en controleren van het gebit zal u telefonisch op de hoogte gebracht worden van de te verwachten kosten als er kiezen en tanden getrokken moeten worden.

Dierenkliniekleidschendam

Johann Sebastian Bachlaan 67

2264 WB - Leidschendam